Werkzaamheden

Fijnmechanisch werk

Het traditionele vak “Instrumentmaken” is al oud, natuurlijk maken we al jaren gebruik van diverse computergestuurde machines, tekenwerk in 3D, en vernieuwde verbindingstechnieken. Maar het blijven puzzelen aan constructieve oplossingen door gestelde vragen en/of eisen door klanten, wetenschappers, ontwerpers of uitvinders is nog net zo actueel als 100 jaar geleden. Goede vaardigheid binnen het fijnmechanische vak is een must. Mascal Design heeft mogelijkheden om verschillende materialen te verwerken, en kan de juiste producten leveren.

 

Prototypes

Voor een juist beeld, uitstraling, of beleving zijn prototypes onontbeerlijk.  Een echt (schaal) model vasthouden is prettig voor designers. Een tastbare uitvoering van een nieuw ontwerp is nodig om een goed eindoordeel te bepalen. Mascal Design heeft binnen de instrumentmakerij de mogelijkheid om hoogwaardige technische prototypes te maken. Vaak zijn na aanmaak van schaalmodellen de echte producten op werkelijke grootte ingezet voor de juiste toepassingen. Soms zijn prototypes al het eindproduct, en kunnen er testen mee uitgevoerd worden. “Prototyping” behoort zeker tot het instrumentmakers vak.

Matrijzen

Naast het traject van ontwerp-prototype past ook het vervolg voor eventuele 0-series. Meestal wordt dit gedaan voor kunststof producten, die in de juiste materialen moeten worden getest. Mascal Design bouwt/verzorgt in eigen werkplaats (proef) matrijzen, om dit soort testen zorgvuldig uit te voeren. Dit kunnen aluminium matrijzen zijn, evt. stalen matrijzen, afhankelijk van een verwacht vervolgtraject. Voor deze testen kunnen meerdere kunststoffen in naturel, of op kleur worden gebruikt. Opvolgende series kunnen in eigen beheer worden geproduceerd. In verband met mogelijke geheimhouding kan zo’n test traject geheel worden uitgevoerd in een veilige setting. Hiervoor biedt Mascal Design een rustige test omgeving .

Spuitgieten

Hier raakt de instrumentmakerij de wereld van productie. Mascal Design kan op een Arburg 35 ton of 70 ton spuitgietmachine matrijzen voor productie inzetten. Soms worden matrijsdelen voor productie gereedschappen deels door Mascal Design zelf geinvesteerd. Hierdoor ontstaan lagere resterende investeringskosten, en is de stap tot een test/productie gereedschap sneller gemaakt. Deze investerings variant kan een ontwikkelaar of start-up helpen om een product sneller in de markt te zetten. Mascal Design heeft zelf een assortiment kunststof soorten ter beschikking en kan proef kleuren verzorgen en verwerken. Er is een warm netwerk van leveranciers die kunnen adviseren voor de juiste keus van materialen.  

Adres:

Frambozenweg 183,
2321 KB Leiden

E-mail:

info@mascaldesign.nl