Projecten

Enkele projecten van Mascal Design

Nier-kamer

Voor een hoogwaardig innovatief programma aan nier studies/orgaan onderzoek is deze unieke opstelling ontworpen en in kleine serie van resp. 5 – 10 stuks  gefabriceerd. Mede door het gebruik van de juiste materialen is deze speciaal gevormde transparante kamer uitermate effectief geweest voor diverse onderzoeken. Albert van Dorssen Industrial Design en Mascal Design zijn door jarenlange samenwerking een hecht ontwikkel team, waar een wetenschapper dit soort projecten prima kan onderbrengen. Deze speciale uitvoering heeft voor een groep enthousiaste onderzoekers bijzondere resultaten opgeleverd.

Vario-dol

Op een theoretische vraag van de zeer ervaren roeier Ben Reulink, is door Mascal Design binnen zeer korte tijd een eerste technisch prototype ontwikkeld. De definitieve uitvoering is met gebruik van verschillende productie technieken in metaalbewerkingen en kunststof spuitgieten/3D printen tot stand gekomen. Deze vario-dol wordt door oud-wereldkampioenen in de roeiwereld als een echte innovatie gezien. Middels deze vario-dol kan een skiffeur 2 bootlengten verschil maken in een wedstrijd. 

 

Isotopen container

Het transporteren van radio-actieve medische isotopen is een vak apart. Deze compleet in eigen werkplaats ontwikkelde en geproduceerde kunststof container, gemaakt van de juiste kunststoffen, heeft een binnen mantel van afschermingsmateriaal tegen straling. De lastige combinatie van al deze verschillende materialen en de daarmee uitzonderlijke technische uitvoering hiervan heeft geleid tot een hoogwaardig gecertificeerd product.

Deze specifieke transport container wordt wereldwijd ingezet bij onderzoek naar het opsporen van tumoren. Kleinschalige productie van deze verpakking is hierbij een van de gestelde eisen.

Dankzij het team van Roel Mooij (BV Cyclotron VU) ,  Albert van Dorssen (Albert van Dorssen Industrial Design ), Jaap Clemens (CMA precisietechniek) en Marcel van Schie (Mascal Design) is deze UN verpakking tot stand gekomen. 

loodpot 1

Dispenser

Deze poeder dispensers zijn volledig gemaakt middels spuitgiet technieken. Juist deze techniek is vooral gunstig voor hogere productie aantallen, mits kunststof voor een product hiervoor een goede optie is. Deze navulbare duurzame  dispensers zijn bedoeld voor nieuw ontwikkelde poeders met gebruik van natuurlijke smaak en zoetstoffen in plaats van suikers. De Universiteit van Dublin heeft “naar oud recept” deze nieuwe variant op poeders ontwikkeld. Alle gebruikte kunststoffen en metaaldelen in deze dispensers zijn volledig voedselveilig. Mascal Design heeft samen met Roel van den Broek (BBB Design) de volledige route van ontwerp, prototype, matrijzenbouw technisch ondersteund en productie in eigen beheer genomen.

Relatie geschenk

Regelmatig komt de vraag voor een frisse gedachte om een speciaal relatie geschenk of prijzen te ontwikkelen voor bijzondere organisaties. 

Mascal Design kan zich beroepen op het maken van een aantal hele bijzondere objecten, welke na overleg met klanten, door inzet van verschillende technieken tot stand zijn gekomen.

Drummen

Instrumentmakers krijgen vaak de vraag of ze dan vooral muziek instrumenten maken. Dan volgt de uitleg, dat Instrumentmakers zich juist in technische ontwikkeltrajecten begeven. Maar soms is er dus wel een overlap naar muziek. In dit project is dat zeker het geval. Voor top drummer Juan van Emmerloot heeft het team “Albert van Dorssen Industrial Design en Mascal Design” zich gestort op een innovatieve drumstok. Deze kunststof variant op de beroemde Jazz brush, geeft een breed scala van geluiden, en kan zelfs voor rock nummers worden ingezet. Door gebruik van verschillende technisch duurzame materialen kan een drummer zijn eigen favoriet kiezen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere attributen op drumstok en mallet bedacht en gemaakt.

Adres:

Frambozenweg 183,
2321 KB Leiden

E-mail:

info@mascaldesign.nl